Hoe het begon

CV De Zotte Zwanen werd 28-10-1971 opgericht door een aantal vrienden met als doel gezellig carnaval te vieren.

De eerste bals werden gehouden in café De Plaggenhut in de plaggenstraat,
een kleine maar oergezellige gezellige kroeg.

Anneke en Toon zorgde er voor dat niemand wat tekort kwam, je kon altijd bij hen terecht . De raad at zelfs gewoon met hen mee. Als je moe was van het vele feest vieren kon je gewoon naar boven om even op adem te komen. Zo was er ook een broodjes bar daar stonden Toon en Dien.

Anneke en Toon organiseerde ook vaak mosselavonden. Gezelligheid kende hier geen tijd, vele van ons hebben elkaar hier leren kennen, een enkeling is inmiddels getrouwd, hebben kinderen en komen nu met hun kinderen naar onze vereniging .

Helaas moest Anneke haar activiteiten stoppen vanwege haar gezondheid en moesten we op zoek naar een andere locatie.

Buurtcentrum “Oes Hoes”
Dat werd uiteindelijk Gemeenschapshuis Oes Hoes, wat even wennen was, maar door de inzet van iedereen werd het ook daar een gezellige boel.
Het werd zelfs zo gezellig dat er een groepje vrienden actief werd en een vriendenclub oprichtten. Zij organiseerden nevenactiviteiten voor onze vereniging.

“Circulo”
Oes Hoes werd op haar beurt ingeruild voor Circulo en ook hier hadden we weer een gezellige tijd, we kregen zelfs voor het eerst een Prinses.

“vv.L.E.W.”
Niet lang daarna zaten we in onze vierde residentie, de sportkantine van L.E.W. Ook hier werden we iedere keer weer hartelijk ontvangen, het personeel stond er iedere keer weer van te kijken dat de vereniging zo actief en behulpzaam was, helaas noopte de omstandigheden in Drents-dorp (door woningsloop kwamen we achteraf gelegen van de bewoonde wereld terecht) om afscheid te nemen van deze residentie.

Gemeenschapshuis “De Lievendaal”
En vanaf heden hebben wij ons thuis gevonden in gemeenschapshuis DE LIEVENDAAL aan de LIEVENDAALSEWEG 3 in Eindhoven. Ook hier gaan we er weer een doldwaze boel van maken…………….

En als wij geen zin meer hebben?
Dan nemen onze kinderen het wel van ons over.

Onze vereniging is aangesloten bij de Federatie Eindhovense Carnaval